Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

6,7-es erősségű földrengés Indonéziában

2009.11.08. 22:18

A Richter-skála szerinti 6,7-es erősségű földrengés rázta meg Indonéziát vasárnap: a földmozgás epicentruma a nyugati Sumbawa szigetén fekvő Raba várostól 16 kilométerre, fészke (hipocentruma) pedig 18 kilométeres mélységben volt.

Személyi sérülésről, áldozatokról eddig nem érkezett hír, és cunamiriadót sem rendeltek el. Az indonéziai meteorológiai és geofizikai intézet szerint a helyi idő szerint hétfő hajnalban észlelet tenger alatti földmozgás miatt nem lépett fel cunamiveszély. Egyes településeken, így például Mataramban - ahol komolyabban lehetett érzékelni a földlökés erejét - pánik tört ki.

A csendes-óceáni Tűzgyűrűn fekvő Indonéziában gyakoriak a földrengések. 2004 decemberében egy nagy erejű földrengés kiváltotta szökőár következtében 170 ezren haltak meg az ázsiai országban.