Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Miskolci paneltűz: a lakók megfellebbezték a tűzvizsgálati jelentést

2009.11.10. 15:39

A lakók egy része megfellebbezte az augusztusi miskolci, három halálos áldozatot követelő paneltűz tűzvizsgálati jelentését. A jelentést a Miskolci Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság készítette, a lakók egy része nem ért egyet bizonyos megállapításokkal. Az egyik ilyen kifogásolt pont, hogy a vizsgálat nem tudta megállapítani, hogy mitől keletkezett a tűz.

A másodfokú tűzvizsgálati eljárást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kijelölése alapján most a Nógrád megyei katasztrófavédelemnek kell lefolytatnia. A feladat, hogy megállapítsák, hogy az eredeti vizsgálatot megfelelően hajtották-e végre, mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Erre 30 napja van a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, de ebbe nem számít bele az az idő, ha újabb szakértői vizsgálatokat kell csináltatni.

A rendőrség közben a saját hatáskörében büntetőeljárást indított a paneltűz ügyében: több ember halálát okozó gondatlan közveszélyokozás miatt indított eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a még augusztusban történt és három ember életét követelő miskolci lakástűz ügyében. A szakértői vizsgálatok alapján felmerült a közveszélyokozás gyanúja, továbbá az, hogy a panelház hatodik emeletén keletkezett tüzet emberi mulasztás okozhatta. Az ügyben egyelőre nem hallgattak meg senkit a rendőrségen.