Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetben egy szegedi ügyvéd

2009.11.19. 10:24

Csalással gyanúsít a rendőrség egy szegedi ügyvédet, a férfi, akit a rendőrség őrizetbe vett, mintegy 100 millió forintot vett át ügyfeleitől, a pénzt azonban nem fizette vissza. Ügyfeleitől, magánszemélyektől, illetve gazdasági társaságoktól a gyanúsított ügyvédi letétként, vagy befektetési célzattal vett át különböző összegeket, amelyeket nem fizetett vissza, közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Az eljárás során eddig hét sértett tett feljelentést, az okozott kár összege mintegy 100 millió forint.

A 46 éves férfival szemben üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett csalás és sikkasztás bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás, és a nyomozóhatóság kezdeményezte előzetes letartoztatását. A nyomozás eddigi adatai szerint további sértettei lehetnek az ügynek - főként Csongrád megyében -, ezért a rendőrség kéri, hogy akik letétükkel kapcsolatban, vagy befektetési céllal kerültek kapcsolatba H. J. F. ügyvéddel és pénzüket ez idáig nem kapták vissza, jelentkezzenek a hatóságnál.