Ágnes
-5 °C
2 °C

Facebookon bukott le a táppénzen nyaraló nő

2009.11.21. 20:27
Pórul járt egy betegszabadságon lévő kanadai asszony, mert feltette a Facebookra a nyaraláson készült fényképeit, például azt, amelyen bikiniben, mosolygósan látni a tengerparton. A nő nem tudta, hogy magánbiztosítója is figyeli a közösségi oldalt.

A 29 éves Nathalie Blanchard az IBM kanadai leányvállalatánál dolgozik, és több mint egy évvel ezelőtt ment betegállományba. Orvosi papírokkal igazolta, hogy súlyos depresszióban szenved.

Magánbiztosítója, a Manulife az igazolás illetve a szerződés alapján havonta utalt át neki pénzt. Az asszony azt mesélte a CBS tévének adott interjújában, hogy egyszer csak nem jött az utalás, és amikor telefonon megkérdezte a biztosítót, hogy mi történt, azt a választ kapta: "a Facebook tanúsága szerint munkára kész már."

A nő elmesélte, hogy a biztosító több képéről is beszámolt. A tengerparton készült fotó mellett arról is, amely egy férfisztriptíz-bárban készült róla. Ezen nagy vidáman élvezi a látványt a születésnapi ünnepségén.

A biztosító egyértelműen közölte a fotók alapján: aki ilyen helyeken, ennyire jókedvűen múlatja az időt, az nem lehet depressziós, tehát nincs több táppénz. A Manulife a CBS megkeresésére elismerte, hogy ügyfeleiről az interneten keresztül is szereznek rendszeresen információkat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!