Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Facebookon bukott le a táppénzen nyaraló nő

2009.11.21. 20:27
Pórul járt egy betegszabadságon lévő kanadai asszony, mert feltette a Facebookra a nyaraláson készült fényképeit, például azt, amelyen bikiniben, mosolygósan látni a tengerparton. A nő nem tudta, hogy magánbiztosítója is figyeli a közösségi oldalt.

A 29 éves Nathalie Blanchard az IBM kanadai leányvállalatánál dolgozik, és több mint egy évvel ezelőtt ment betegállományba. Orvosi papírokkal igazolta, hogy súlyos depresszióban szenved.

Magánbiztosítója, a Manulife az igazolás illetve a szerződés alapján havonta utalt át neki pénzt. Az asszony azt mesélte a CBS tévének adott interjújában, hogy egyszer csak nem jött az utalás, és amikor telefonon megkérdezte a biztosítót, hogy mi történt, azt a választ kapta: "a Facebook tanúsága szerint munkára kész már."

A nő elmesélte, hogy a biztosító több képéről is beszámolt. A tengerparton készült fotó mellett arról is, amely egy férfisztriptíz-bárban készült róla. Ezen nagy vidáman élvezi a látványt a születésnapi ünnepségén.

A biztosító egyértelműen közölte a fotók alapján: aki ilyen helyeken, ennyire jókedvűen múlatja az időt, az nem lehet depressziós, tehát nincs több táppénz. A Manulife a CBS megkeresésére elismerte, hogy ügyfeleiről az interneten keresztül is szereznek rendszeresen információkat.