Nándor
3 °C
16 °C

Előzetesben a machetés gyilkos

2009.12.17. 14:31 Módosítva: 2009.12.17. 14:37

A Salgótarjáni Városi Bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a bozótvágó késsel gyilkoló salgótarjáni férfit, közölte a Nógrád Megyei Bíróság szóvivője. A bíróság a végrehajtás helyeként a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki, ahová a férfit már el is szállították.

Az elkövető ellen több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A szóvivő közlése szerint az előzetes letartóztatást az indokolta, hogy a férfi egyszer már elrejtőzött a rendőrség elől, emellett fennáll a szökés vagy elrejtőzés veszélye.

A férfi hétfő este Salgótarján belvárosában, egy Pécskő úti élelmiszerbolt előtt támadta meg volt élettársát és annak új barátját egy 49 centiméter pengehosszúságú machetével, amellyel súlyos, csonkolásos, illetve fejsérüléseket okozott. A megtámadott 25 éves nő a kórházba szállítás közben, 34 éves barátja pedig nem sokkal később meghalt.

A támadót a balassagyarmati kórház pszichiátriai osztályán kezelték, kilenc nappal a bűncselekmény előtt engedték ki, akkor már egy hete nem szedte a gyógyszereit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport