Elhajtottak a rendőrök a rablók mellett

2009.12.31. 21:53 Módosítva: 2009.12.31. 22:02
Baracskán többen kiraboltak hajnalban egy idős asszonyt. A helyszínre tartó rendőröknek feltűnt egy közelben parkoló autó, ami nem sokkal később elhajtott. Ennek nyomán megtaláltak két elkövetőt, és lehet, hogy egy egész bűnbandát elkaptak.

Kiraboltak egy 74 éves asszonyt a Fejér megyei Baracskán csütörtökön hajnalban. Három óra és fél négy között két símaszkot viselő ismeretlen férfi törte rá az ajtót az ágyában fekvő 74 éves baracskai asszonyra, s a nénit értékei átadására szólították fel, miközben fegyvert fogtak rá. Az asszony nem engedelmeskedett a férfiaknak, így bezárták az egyik szobába, majd az egész házat feldúlták értékek után kutatva. Két karórát, több arany-ékszert pénztárcákat, és készpénzt is magukhoz vettek összesen 150 ezer forint értékben.

A helyszínre tartó gárdonyi rendőröknek a közelben feltűnt egy személygépkocsi, ami mellett két személy állt, ám a helyszíni munkálatok után visszatérve a rendőrök az autót már nem találták. Kiderült, hogy a jármű tulajdonosa egy 39 éves, büntetett előéletű, három és fél hónapja kiszabadult férfi, akinek baracskai lakcímén a rendőrök több olyan tárgyat is találtak, amelyeket hajnalban vittek el az idős sértettől; továbbá előkerült több, az elkövetésnél használt eszköz is.

A nyomozók házkutatást tartottak abban az épületben is, ahol az autó állt az éjszaka, ott szintén bűncselekményből származó és ahhoz használható tárgyakat, továbbá egy gázriasztó fegyvert is találtak. Innen egy 31 éves, szintén büntetett előéletű férfit állítottak elő a rendőrök.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság mind a két férfit őrizetbe vette, s őket rablás elkövetésével gyanúsítja. Három másik elkövetőt – akik szintén részt vettek a rablásban – még keresnek a Fejér megyei nyomozók.

Németh-Kész Mónika százados elmondta: a rendőrök a nap folyamán több helyen is tartottak még házkutatást, ahol több, bűncselekményből származó tárgyat találtak. „Feltételezhető, hogy a banda tagjai több hasonló bűncselekményt is elkövettek a közelmúltban idősek sérelmére; így nem kizárt, hogy a jövőben más bűncselekményekkel is gyanúsíthatóak lesznek" - tette hozzá a szóvivő.