Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négymillió eurót vittek el egy francia pénzszállítóból

2010.01.04. 16:44

Legalább egy tucat álarcos fegyveres támadott meg hétfőn egy pénzszállító kocsit egy dél-franciaországi falu, Gemenos közelében, majd felrobbantották a páncélozott autó hátsó ajtaját - közölte a rendőrség. A banditák csaknem négymillió eurót zsákmányoltak. Senki nem sérült meg.

A pénzszállító cég szerint a kocsiban nyolcmillió euró volt, de a bűnözők a négyből csupán két pénzesdobozt tudtak kinyitni. Egy helyi boltos szemtanúja volt a támadásnak. Azt mondta, hogy a banditáknál kalasnyikovok voltak, és úgy tudták megállásra bírni a pénzszállító sofőrjét, hogy az egyik kocsijuk rendőrségi szirénát használt. A boltos azt is mondta, hogy a rablás nagyjából öt percig tartott.

A hatóságok szerint a rablás közben a helyszínre ért egy rendőrségi autó, a rendőrök rövid tűzharcot vívtak a bűnözőkkel, akiknek végül sikerült több kocsival elmenekülniük.