Kigyulladt egy szálloda Zalakaroson

2010.01.05. 07:33 Módosítva: 2010.01.05. 09:50
Tűz pusztított a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállójában keddre virradó éjjel. A tűzoltók tíz autóval tudták csak megfékezni a lángokat hajnali fél hat körül. Senki nem sérült meg, de a kár meghaladja a 100 millió forintot.

A Hotel Karos Spa apartmanrészben a tűz idején nem tartózkodtak vendégek, a legfelső szinten lévő szolgálati lakások lakóinak azonban el kellett hagyniuk az épületet. Az egyik szemtanú azt mondta: nem sokkal éjfél előtt pattogó hangra, füstre ébredtek, majd megszólalt a tűzjelző. Üsztöke Botond, a Hotel Karos Spa vezérigazgatója azt mondta: az egyik szolgálati lakás lakójaként ő is a füstre és a tűzjelző hangjára figyelt fel éjszaka. A tetőtérben nyolc hasonló lakást alakítottak ki, ebből ötben tartózkodtak, de mindenki lejutott a tűz kiterjedése előtt.

A helyszínre nagykanizsai, keszthelyi, marcali és zalaegerszegi tűzoltók vonultak ki nagy erőkkel, a tűz az apartmanszálló épületének teljes tetőzetére kiterjedt. A később már tíz gépjárművel, köztük három létrás kocsival dolgozó tűzoltók az épület mindkét oldaláról próbálták megközelíteni a több száz négyzetméterre kiterjedt lángokat.

Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta: a tűz 600 négyzetméteren pusztított, a kár a kiégett lakások miatt - az első becslések szerint - meghaladja a 100 millió forintot. A szálloda vezérigazgatója ugyanakkor úgy látja: ennek többszöröse is lehet a veszteség.

A vezérigazgató elmondta: teljesen megsemmisült a tetőszerkezet, használhatatlanná váltak az ott lévő lakások, a tűzoltáshoz használt víz pedig folyik le a falakon, elkezdte átáztatni az alatta lévő szállodai szinteket. Nem tudják még, hogy az éjszaka kezdődött havazás miatt a tetőt mikor és hogyan lehet legalább ideiglenesen lefedni.

Azt a nagykanizsai tűzoltók vizsgálják, hogy mitől gyulladt ki a zalakarosi szállodaépület teteje.

A Zalakaroson legnagyobbnak számító, négycsillagos szállodának a honlapja szerint 221 szobája van.