Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kokaint találtak a NASA egyik hangárjában

2010.01.15. 00:10

Allard Beutel, a NASA szóvivője azt mondta csütörtökön, hogy egy tasakban kis mennyiségű keménydrogot találtak a floridai Kennedy Űrközpont egyik hangárjában, ahol a márciusi misszióra készítik elő a Discovery űrsiklót.

A drogot egy alkalmazott találta meg a hangár "biztonsági" szakaszában, ahová csak mintegy 200 NASA-dolgozó, illetve a hivatallal szerződésben álló szakember mehet be. A NASA ottani alkalmazottainak most drogteszten és kihallgatáson kell átesniük, kábítószer keresésére betanított kutyák segédkeznek a drog tulajdonosának felkutatásában.

Beutel szerint nem észleltek semmilyen problémát az űrsikló berendezéseinek működésében, és arra utaló jel sincs, hogy a NASA-alkalmazottak közül bárki is kábítószer hatása alatt végezte munkáját.