Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Villám csapott két amerikai repülőbe

2010.01.21. 07:52 Módosítva: 2010-01-21 07:54:44

Villámcsapás ért két utasszállító repülőgépet a kaliforniai viharokban, de mindkét gép biztonságban földet ért, közölték szerdán a Los Angeles-i légügyi hatóságok. A két gép a Southwest Airlinieshoz tartozott, az egyik Oaklandből, a másik Sacramentóból tartott Los Angelesbe, amikor viharba került.

Mindkét repülő a leszálláshoz készülődött a burbanki Bob Hope repülőtéren, amikor villámcsapás érte őket, mondta az AFP-nek Marilee McInnis, a hatóság szóvivője. Mint közölte, az egyik gép egyik utaskísérője a vihar során a karján szerzett sérüléseket, őt kórházban ápolják, ám további sebesültek nincsenek.

A két repülőgépet átmenetileg kivonták a forgalomból, jelenleg szakértők vizsgálják, hogy történt-e károsodás bennük. A szóvivő szerint ugyanakkor látható sérülések nincsenek rajtuk.