Kinyitnak a haiti üzletek, gyógyszertárak

2010.01.22. 01:10 Módosítva: 2010.01.22. 01:13

Kezdenek újra kinyitni a kis üzletek és gyógyszertárak a földrengés sújtotta haiti fővárosban, ahol a túlélők utáni kutatásról egyre inkább a sérült és hajléktalanná vált tömegek megsegítésére helyeződik át a hangsúly. Port-au-Prince-ben helyi idő szerint csütörtökön ismét kinyitott a kisebb zöldséges üzletek, borbélyüzletek egy része, valamint egyes gyógyszertárak is újra várják a vásárlókat. A boltok egy része hitelt is nyújt a pénzszűkében lévő törzsvásárlóknak.

A bankfiókok vidéken várhatóan pénteken, a fővárosban pedig szombaton nyitnak ki. Sok haiti a Richter-skála szerint 7-es erősségű múlt keddi földrengés óta most először vehet majd fel készpénzt a számlájáról - közölte Jocelyne Colimon Fethiere kereskedelmi miniszter.

A természeti csapás becslés szerint másfél millió embert tett hajléktalanná. Paul-Antoine Bien-Aime belügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy közülük mintegy 400 ezret a romba dőlt főváros környékén felépítendő falvakban terveznek elhelyezni. Közülük az első százezret a fővárostól északra, Croix Des Bouquets település mellett felhúzandó - egyenként tízezer fő befogadására alkalmas - ideiglenes sátorvárosokba telepítenének.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport