Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Állatvédők mentettek éhező juhokat Szentesen

2010.01.27. 19:57

Feltehetően hosszabb ideje nem gondozta senki azt a birkanyájat, melyből szerdára 21 jószág pusztult el egy Szentes közeli juhhodályban, az életben maradt juhokat állatvédők szállítják el. Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az esetről szolnoki állatvédők szerdán értesítették a hatóságokat. Az 59 jószágból 14 felnőtt birka és 7 bárány elhullott, 3 állatot pedig az állapotuk miatt el kellett altatni.

A rendőrség információi szerint a jószágokat már egy ideje senki nem etette, így az állatok feltehetően az éhezésbe pusztultak bele. Az élő állatok elszállításáról az állatvédők gondoskodnak. A rendőrség állatkínzás gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A szóvivő az MTI kérdésére elmondta, hogy keresik az állatok tulajdonosát, s azt is vizsgálják, kit terhel a felelősség a történtekért.