Műtrágyaakció okoz torlódást Várpalota és Pétfürdő között

2010.01.27. 21:27

Kamionok tömege akadályozza a forgalmat Várpalota és Pétfürdő között; a várakozó teherjárművek legalább egy kilométer hosszúságban zárják el az úttest jobb oldalát. A kamionok azért torlódtak fel a két település, illetve a 8-as főút és a Pétfürdő közötti úton - akadályozva Berhida város irányába is a forgalmat -, mert Péten kedvezményes műtrágya-értékesítést hirdettek meg, és szerda délutántól kezdődően egyre nagyobb számban érkeztek a kamionok a vegyipari gyárhoz, mondta Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Szerda estére már kilométeresre duzzadt sorban főleg cseh és lengyel kamionok vannak, de több magyar rendszámú teherjármű is látható. Az egy sávon haladó forgalmat rendőrök irányítják, de a szűk áteresztőképesség miatt a személykocsik, buszok is torlódnak, lassan haladnak.

A cég, a péti önkormányzat és a rendőrség vezetői most igyekeznek olyan parkolási lehetőséget találni, ahová a kamiontömeget átirányíthatják, és így megszűnhetne az egysávos torlasz a Várpalotát, Pétfürdőt és Berhidát összekötő úton. A kamionok száma csütörtökig tovább gyarapodhat, és a már most sorban álló járművekre is valószínűleg csak csütörtök délután rakodhatnak műtrágyát.