Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vízbe fagyott őzet mentettek a tűzoltók Tószegnél

2010.01.27. 17:14

Vízbe fagyott őzet mentettek meg a biztos pusztulástól szerdán délelőtt Tószegnél a Tisza árterén a Szolnoki Tűzoltóság munkatársai. A szerencsétlenül járt, legyengült állat Szolnok és Tószeg között, a gáttól körülbelül száz méterre fagyott bele a folyó nemrégiben kiöntött vizébe.

A helyszínre riasztott tűzoltók száraz búvárruhában, kötélbiztosítással közelítették meg a jégen az őzet, majd mentőkötél segítségével húzták partra a szemmel láthatólag erősen kihűlt őzet. Az állatot a helyi vadásztársaság tagjai elszállították, de néhány órával később annyira erőre kapott, hogy a közelben szabadon is engedték.

A szolnoki tűzoltókat az utóbbi időben már többször riasztották hasonló esetekhez. Két hete például a Zagyva jeges vizéből mentettek ki egy nagytestű kutyát, szinte az utolsó pillanatban.