Judit
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Helyszíneltek, majd mindent vittek a betörő álrendőrök

2010.02.05. 15:45

Egymillió forintnyi értéket vitt el két álrendőr egy idős tatabányai asszonytól péntekre virradóra. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az álrendőrök hajnali fél 1-kor a szúnyoghálót szétvágva a spájzon keresztül jutottak be a lakásba. A 84 éves asszony mindebből semmit sem hallott. Arra lett csak figyelmes, hogy valaki felkapcsolja a villanyt és egy férfi áll vele szemben.

Az egyik betörő azt mondta a nőnek: "Jó estét kívánok, a rendőrségtől jöttünk. Észre sem vette, hogy betörtek önhöz? Nyugodjon meg, már elfogtuk őket és a pénze is meglesz". Az idős asszony nem kételkedett az álrendőr szavában. Egyikük egy igazolványt is mutatott, bár azt a sértett nem tudta megfigyelni. Így készségesen teljesítette a további kéréseket. Elővette ékszereit és megtakarított pénzét, de azokból nem hiányzott semmi sem.

Az álrendőrök úgy tettek, mintha fényképeznének, majd egyikük arra kérte a nőt, menjen át vele az egyik helyiségbe, hogy megbeszélhessék a részleteket és egy pohár vizet is kért. Az asszony a férfival ment, miközben társa elemelte az arany ékszereket és a készpénzt.