Rablás egy szegedi postahivatalban

2010.03.22. 15:59

Hétfőn dél előtt néhány perccel egy férfi kirabolt egy postahivatalt Szegeden, az Újvidéki utcában. A rabló dél előtt néhány perccel érkezett az postára, ahol egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt. Miután az alkalmazott átadott neki egy jelentéktelen összeget, az elkövető elmenekült a helyszínről, mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A tettesről biztonsági kamerás felvétel is készült. A bűncselekmény után röviddel több tucatnyi rendőr vizsgálta át a helyszínt és kérdezte ki a környékbelieket Szeged Kecskés telep nevű városrészében, ahol a helyi művelődési házban működik a posta.

A rendőrök ellenőrizték a környéken a járműveket, még egy, a vajdasági Zentára tartó buszt is megállítottak. A helyszínelést követően egy nyomkereső kutya a - feltehetően futva menekülő - tettes után indult, és határozottan követte a férfi szagnyomait Szeged-Szentmihály és a szerb határ irányába. A postától néhány száz méterre a kutya jelzett is egy az utcán heverő baseball sapkánál.

A rendőrségi szóvivő elmondta, az ügyben rablás miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás.