Nyereményjátékkal csapták be a balekokat

2010.03.30. 13:50

Nyereményjátékra hivatkozva országszerte száznál is több embertől csalta ki bankszámla adatait egy baranyai megyei bűnözői csoport, majd pénzt emelt le a károsultaktól.

Az első feljelentő azt mondta, elkövetők arra hivatkoztak, hogy az egyik mobiltársaság nyereményjátékán 2,2 millió forintot nyert, és az összeg utalásához hozzá kell férniük a bankszámlájához. Később 170 ezer forintot emeltek le tőle.

A bűnözők a megszerzett adatokkal előbb hamis megbízásokat készítettek, majd Komlón és Pécsen kíséreltek meg pénzt felvenni. Később a személyes azonosítók megszerzésével a pénzintézetek telebank központján át emeltek le különböző összegeket. A kár meghaladja az 1,6 millió forintot.

Az elkövetők egy családba tartoztak, álneveket használtak és beszerveztek olyan személyeket is, akiknek a számláin keresztülfolyatták az elemelt összegeket.

A rendőrség az ügyben az ország nyolc kapitányságán folytat nyomozást, eddig négy személyt vett őrizetbe Komlón és Pécsen. A gyanúsítottak mindannyian büntetett előéletűek, csalásokért ítélték el őket.