Kivégeztek egy férfit Ohióban

2010.04.20. 22:50

Méreginjekcióval végeztek ki kedden Ohióban egy 46 éves férfit, akit egy 1988-as gyilkossági ügy miatt ítéltek halálra. Darryl Durr a vád szerint megerőszakolt és meggyilkolt egy 16 éves lányt. A férfi az ítélet ellen többször is fellebbezett, végső kérelmeit a Legfelsőbb Bíróság utasította el.

A Legfelsőbb Bírósághoz néhány nappal az ítélet végrehajtása előtt három kérelmet is beadtak a férfi ügyvédei. Ezek egyikében DNS-vizsgálatot kértek az áldozat nyakláncán található maradványokról. A másik beadványban kétségbe vonták, hogy az államnak joga van legálisan vásárolni érzéstelenítő szert, amit a kivégzéseknél recept nélkül használnak. A harmadik beadvány pedig arra hivatkozott, hogy a férfi allergiás egyes érzéstelenítő szerekre, így megnő a kockázata annak, hogy halála előtt szenvedni fog.

Darryl Durr 24 éves volt, amikor 1988 januárjában meggyilkolták gyermeke anyjának egyik barátnőjét, akit előtte megerőszakoltak. Az áldozat holttestét három hónappal később találták meg egy árokba rejtve. A férfira nyolc hónappal később a barátnője tett terhelő vallomást, azt állítva, hogy Durr erőszakolta meg, majd fojtotta meg egy kutyapórázzal a lányt.

A férfi kivégzése a 13. halálos ítélet végrehajtása volt az Egyesült Államokban, és a negyedik Ohióban 2010-ben.