Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eloltották a kenyérüzemet Kecskeméten

2010.04.26. 21:49

Eloltották Kecskeméten a Mindszenti körúton kigyulladt kenyérüzemet hétfő este; a hármas fokozatú tüzet a Kecskemétről, Kiskunfélegyházáról és Ceglédről érkezett tűzoltók oltották el - közölte Fekecs József tűzoltó őrnagy. A hatszáz négyzetméteres helyiségben a sütőipari alagútkemence egyik vége gyulladt ki, amit eloltottak, de a szellőzőventillátoron keresztül a tetőre is átterjedtek a lángok, melyet szintén sikerült gyorsan eloltani - mondta a tűzoltás vezetője.

Fekecs József közlése szerint a tüzet visszaminősítették egyes fokozatúra, ezért már csak a kecskeméti tűzoltók vannak a helyszínen, akik az utómunkálatokat végzik. Személyi sérülés nem történt, a tűzvizsgálat folyamatban van - tette hozzá. Az MTI helyszínen lévő tudósítójának az egyik dolgozó elmondta: az alagútkemencében a zsemlemorzsa alapanyaga gyulladt be a forró kemencében, amit a dolgozók azonnal elkezdtek oltani. A gázt elzárták, így sikerült a nagyobb katasztrófát elkerülni. A tűzoltók gyorsan kiértek a helyszínre, és meg tudták akadályozni a lángok átterjedését a környező épületekre.