Helikopterrel mentettek egy súlyos sérültet a Bakonyban

2010.04.26. 17:47

Helikopterrel tudtak csak kimenteni a Bakonyban egy autókkal megközelíthetetlen területről egy súlyosan sérült fiatalembert hétfőn, aki súlyos lábszártörést szenvedett - tájékoztatta a Veszprém Megyei Mentőszolgálat mentésvezetője az MTI-t.

Várpalota határában, a Baglyas szőlőhegy környékén helybeli fiatalok túráztak, s futás közben egyikük elesett és a lábát törte - mondta Nátrán Albin. Hozzátette: mivel a terület mentőautóval megközelíthetetlen, ezért a Balatonfüreden állomásozó helikopter repült a helyszínre a 20 éves fiatalemberért, ám a gép így is csak a sérülttől mintegy 400-500 méternyi távolságban tudott leszállni.

Az orvos és a mentőápoló ellátták a helyszínen a súlyos sérültet, ám a fiatalembernek a helikopterhez szállítását ketten nem tudták megoldani, ezért segítséget kértek a tűzoltóktól - mondta az ügyeletes. Ismertetése szerint a helikopterrel hat tűzoltót szállítottak a helyszínre, s a tűzoltók vitték hordágyon több száz méteren át a helikopterhez a sérült fiatalt. A 20 éves várpalotai fiatalembert súlyos lábszártöréssel szállította a mentőhelikopter a veszprémi kórházba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport