Országszerte keresett csalót fogtak a tamási rendőrök

2010.04.26. 15:23

Országszerte körözött csalót fogtak el a tamási rendőrök, a férfi a gyanú szerint mezőgazdasági termelők, terménykereskedők megtévesztésével több tízmillió forintos kárt okozott, közölte a rendőrség hétfőn. A 31 éves székesfehérvári férfit operatív információk alapján szombaton Veszprémben fogták el, tette hozzá Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) sajtóreferense.

Pásztor Attila, a tamási rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője a bűncselekményről elmondta: Tamásiban az öt rendbeli csalással gyanúsított férfi és két társa 2009-ben a piaci árnál kedvezőbb ajánlatot tett termelőknek és kereskedőknek, majd ennél olcsóbban továbbértékesítették a terményt, az ajánlott vételárat azonban nem fizették ki. A csalással esetenként 20-30 millió forintos kárt okoztak.

A TMRFK adatai szerint a sértetteket gabonát hirdető internetes portálokon és újsághirdetésekben kutatták fel. A most elfogott férfi az ötödik legkeresettebb Tolna megyei bűnöző, országszerte nyolc rendőrkapitányság körözte - köztük a tamási -, és több elfogatóparancsot is kiadtak ellene.