Hamis tízezreseket foglaltak le Tamásiban

2010.05.27. 16:52

Hamis tízezer forintos bankjegyeket foglaltak le tamási rendőrök egy oroszlányi és egy budapesti férfinál, akik a pénzt játékautomatákban használták fel, közölte a tamási rendőrkapitányság sajtóreferense csütörtökön. Badáczy Szabolcs szerint egy tamási vendéglátóhelyről szerdán tettek bejelentést arról, hogy valaki vélhetően hamis tízezer forintost használt fel egy ott működő játékautomatában.

A helyszínre igyekvő járőrök menet közben a rendszám alapján felismertek egy körözött gépkocsit, amellyel Kaposvár környékén követtek el hasonló bűncselekményeket. Az autóban utazó két férfi ruháját átkutatták, egyikük cipőjében hét hamisnak látszó tízezer forintost találtak.

A páros kedden 25 jó minőségben hamisított tízezressel indult el egy Balaton parti településről azzal a szándékkal, hogy a pénzt szórakozóhelyeken található játékautomatákban használják fel. A gépeken játszottak egy ideig, majd a fennmaradó összeget kifizettették a pultossal. A tamási rendőrkapitányság információi szerint Tolna, Somogy és Baranya megyében többször is sikerrel jártak. A lefoglalt bankjegyeket szakértők vizsgálják, a két férfi ellen pénzhamisítás gyanújával indítottak eljárást.