Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Fellebbezések a diósdi maffiaperben

2010.06.02. 00:01

Az első fokon kiszabott  büntetési tétel enyhítéséért, illetve felmentésért fellebbezett a kedden elítélt 41 tagú, úgynevezett diósdi maffia legtöbb tagja, az ügyész háromnapos gondolkodási időt kért. A több szempontból is rekordokat felállító per reggel 9-től tartó ítélethirdetése este 10 után ért véget.

A büntetési tételek ismertetése, illetve a bíró részletes indoklása után a végrehajtandó fegyház- illetve börtönbüntetésre ítéltek zöme fellebbezett. K. F, az egyetlen életfogytiglanra ítélt Koszi-klános enyhítést kért, mint ahogy az I. rendű vádlott, Sz. K. is (őt 7 év fegyházra ítélte a bíróság). A II. és a III. rendű B. J. , illetve P. I. részben enyhítést, részben felmentést kért. A  diósdi kettős gyilkosság értelmi szerzőinek tartott négy személy közül a 20 éves fegyházbüntetésre ítélt C. A. háromnapos gondolkodási időt kért, míg a Koszi-testvérek felmentésért, illetve enyhítésért folyamodtak (Sz. I., azaz Koszi-Pista a 18 év 6 hónapos fegyházbüntetésének teljes elengedését kérte).

A vallomásával a súlyos bűnügy, illetve a bűnszervezet felgöngyölítését segítő, első fokon 20 évre ítélt P. Sándor enyhítésért, a felbujtóként elkövetett emberölés kísérletéért és más bűncselekményekért 15 évet kapott K. A. felmentésért fellebbezett. Az enyhébb ítéletben  részesültek többsége általában enyhítést kért.

A másodfokon eljáró Ítélőtábla leghamarabb jövőre foglalhat állást a Koszi-klán ügyben.