Elemér
0 °C
10 °C

Felrobbant egy bitumenes hordó Nagykanizsán

2010.06.14. 15:51 Módosítva: 2010.06.14. 15:59

Egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsérült, amikor felrobbant a bitumenes hordó, amit egy idős férfi próbált melegíteni hétfő délután Nagykanizsán, tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Salamon Róbert közölte, a robbanás egy családi ház udvarán történt. A ott tartózkodó 61 éves asszony a helyszínen belehalt sérüléseibe, az életveszélyes állapotú 71 éves férfi életéért pedig küzdenek.

Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült: az idős férfi egy disznóperzselővel próbálta melegíteni a hordót Nagyrác utcai háza udvarán. A robbanáskor az udvaron tartózkodó asszony olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy azonnal meghalt. A férfi életéért több mint egy órán át küzdöttek a mentők, míg a rohamkocsiból a közelben lévő játszótéren landoló mentőhelikopterbe át tudták helyezni.

A közelben lakók elmondása szerint az idős ember sok mindennel foglalkozott, különböző berendezéseket javítgatott. A hatalmas hangerejű robbanás után keletkezett tűzből egy szomszéd távolította el a melegítéshez használt PB-gáz palackot, a műhelyben lévő disszugáz- és oxigéntartályt.