Drogcsempészeket fogtak Ferihegyen és a 74-es úton

2010.06.22. 13:50

Több mint egy kilogramm kokaint próbált az országba becsempészni egy Ecuadorból érkező szerb férfi Ferihegyen, a 74-es főút vasvári szakaszán pedig egy kilogramm amfetamint találtak a vámosok egy magyar férfi autójában, közölte Sipos Jenő, a vám- és pénzügyőrség szóvivője kedden. A Ferihegyi repülőtér zöldfolyosóján hétfő éjjel próbálta meg a 60 év körüli férfi a bőröndjébe rejtve becsempészni a mintegy 40 millió forint értékű kokaint.

A vámosok azért ellenőrizték az Ecuadorból érkező szerb férfit, mert a bőröndjét túl nehéznek találták. A táska megbontásakor kiderült, hogy abban - négy préselt csomagban, valamint a fémszerkezetbe rejtett két rúdban - több mint egy kilogramm kokain van elrejtve. A férfit őrizetbe vették, tettéért akár nyolc év börtönbüntetést is kaphat.

A 74-es főút vasvári szakaszán egy magyar rendszámú autó csomagtartójának a kárpitja alatt, egy műanyag táskában több mint egy kilogramm kábítószert - a szakvélemény alapján amfetamint - találtak, amelyet a férfi a vámosok információja szerint Hollandiában vásárolt. A több mint 1,5 millió forint értékű kábítószert és a szállításhoz használt gépjárművet lefoglalták, s az ügyben kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt nyomozást indítottak.