Kornélia
-1 °C
15 °C

Közepes erejű földrengés rázta meg Kanada keleti részét

2010.06.23. 21:15

A térségben ritkának számító, közepes erejű földrengés volt szerdán a déli órákban Kanada keleti felében, Ontario és Québec tartományokban. Áldozatokról vagy nagyobb károkról nem szólnak az első jelentések.

Az amerikai geológiai intézet szerint a földmozgás a Richter-skálán mérve 5,5 fokos volt. Nem csak Ottawában, Montrealban és Torontóban, hanem a határ túloldalán, több amerikai szövetségi állam - Michigan, Vermont, New York - területén is érezni lehetett.

A szemtanúk arról számoltak be, hogy a háziállatok nyugtalanná váltak, az edények csörömpölni kezdtek a rengés hatására. Montrealban több tucat másodpercig remegtek az épületek falai, de ez nem keltett nagyobb nyugtalanságot. Ottawa központjában viszont több épületet kiürítettek, és az irodai alkalmazottakat még háromnegyed órával később sem engedték vissza a munkahelyükre. Néhány épület falán repedések jelentek meg.

Torontóból, ahol a hét végén a húsz, iparilag legfontosabb állam gazdasági csúcsértekezlete lesz, nem jelentettek rendkívüli eseményt a földmozgással kapcsolatban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport