Fürdőköpenyének övével fojtotta meg feleségét

2010.06.29. 14:42

A Győri Ítélőtábla jogerősen 12 év börtönbüntetésre ítélt egy középkorú tatabányai férfit, aki fürdőköpenyének övével megfojtotta feleségét, tájékoztatott a szervezet sajtószóvivője kedden. H. Tibor 2008 tavaszán véletlenül tudta meg, hogy felesége korábban megcsalta, és ezt nem tudta megbocsátani. A rendszeressé váló veszekedések közben egyszer már fojtogatta az asszonyt. Akkor az otthon lévő gyerekek értesítették a rendőrséget, a férfi ellen könnyű testi sértés miatt indult eljárás, tette hozzá Ferenczy Tamás.

Az asszony fél év múlva közölte válási szándékát. 2008. december 17-én a házaspár veszekedni kezdett, a férfi ököllel ütötte a nőt, majd egy fürdőköpeny övével megfojtotta, utána pedig feladta magát a rendőrségen.

A Győri Ítélőtábla a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság által kiszabott 12 éves fegyházbüntetést börtönben letöltendő szabadságvesztésre enyhítette - mondta el a szóvivő -, mert az első fokon eljáró bíróságtól eltérően az emberölést nem minősítette különös kegyetlenséggel elkövetettnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport