Ezüstöt loptak a reptéri fémkapunál

Index, MTI
2010.07.25. 10:30 Módosítva: 2010.07.25. 17:52
Több reptéri dolgozót is lekapcsoltak a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói. Egyikük a fémkapunál, másik kettő a poggyászokból lopott.

Az egyik utastól a biztonsági átvilágítás során lopták el majdnem kétszáz eurót érő ezüstkarkötőjét, amelyet az utasbiztonsági kapunál található szalagra helyezett el az ellenőrzés során a Ferihegyi Repülőtéren. Az utas éppen telefonált, amikor az utasbiztonsági ponton átlépett, ezért figyelmetlenségből ott felejtette az ékszert. A kamerafelvételeken jól látható, ahogyan a biztonsági ellenőrzésen az utas mögött várakozó egyik reptéri dolgozó zsebre vágta az értékes karperecet az ellenőrzés végén. A tolvaj a repülőtér egyik éttermében dolgozott.

Közel kétszázharmincezer forintnyi valutát reptéri rakodók loptak el egy másik utas poggyászából, aki Bécsbe utazott. A férfi már csak az osztrák városban észlelte, hogy a kézi táskájában található pénztárcából eltűnt közel 800 eurónyi készpénz.

A férfi értesítette feleségét, aki azonnal bejelentést tett a rendőrségen. A gyors reagálás eredményeképpen a reptéri nyomozók még aznap azonosították az elkövetőket, akik a felrakodás során emelték el a pénzt, majd egy fülvédő tokba rejtve próbálták kicsempészni a reptérről.

Az első félév alatt négymillió utast számítva ötvenhét esetben történt lopás feladott poggyászból a rendőrség adatai szerint.