Tüntetés a Love Parade-en történt tragédia miatt

2010.07.29. 13:12
Több százan gyűltek össze csütörtökön a duisburgi polgármesteri hivatal előtt, hogy hangot adjanak haragjuknak a Love Parade-en történt, 21 ember életét követelő tragédia miatt.

A tüntetők egy részénél "Ki a felelős?" felirattal ellátott transzparens volt, mások "Le Sauerlanddal!" felkiáltással követelték a kereszténydemokrata polgármester távozását. Adolf Sauerland a Bild című német napilapnak úgy nyilatkozott,  addig szóba se jöhet a lemondása, amíg nem tisztázódik, hogy mi okozta a tragédiát.

Duisburg

"Én életben vagyok, de 21 személy meghalt. Szeretném megtudni miért? Ezt követően pedig majd levonom az engem érintő következményeket" - mondta. A polgármester továbbá határozottan állítja, hogy nem ő írta alá a Love Parade megrendezéséhez szükséges engedélyt. Egyesek szerint a tragédiához az vezetett, hogy a szervezők és a helyi hatóságok, akik most egymásra mutogatnak, a nyereségvágyat a biztonsági előírások és óvintézkedések elé helyezték.

Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány belügyminisztere, Ralf Jäger  szerdán a Süddeutsche Zeitung című müncheni lap hasábjain annak a véleményének adott hangot, hogy a nyomozás a Love Parade szervezőjével, Rainer Schallerrel szemben mutathat fel terhelő bizonyítékokat. Közben Hannelore Kraft, a tartomány miniszterelnöke sürgeti Sauerlandot, hogy vállaljon felelősséget a rendezvényen történtekért.