Két törött áramszedő miatt késnek a vonatok

2010.08.13. 16:44

Egy teher- és egy személyvonat áramszedője is eltört pénteken kora délután Budapest közelében, emiatt több helyen is késésekre kell számítani.

A Nagytétény-Diósd állomásról elinduló egyik tehervonatnak tört el az áramszedője, ezért ott csak egy vágányon tudnak közlekedni a szerelvények, így a Székesfehérvár és Pusztaszabolcs felé tartó vonatokon 10-15 perces késésekre kell számítani.

Rákos állomáson egy személyvonat áramszedője tört el és el is szakította a felsővezetéket. Emiatt már 40-50 perces késések is lehetnek a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalakon. A még nagyobb torlódás elkerülése érdekében a gödöllői és a tápiószecső elővárosi vonatok most nem járnak, helyettük az egri és a sátoraljaújhelyi gyorsvonatok, illetve a szolnoki zónázó szerelvények állnak meg az állomásokon.

A szakemberek már mindkét helyen megkezdték a helyreállítást, a menetrendszerinti közlekedés azonban csak az esti órákra állhat helyre, tájékoztatott Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese.