Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Holttestet találtak a Dunában a Lánchídnál

2010.08.14. 20:42 Módosítva: 2010.08.15. 10:46

Holttestet találtak a Dunában, nem messze a Lánchídtól. A vízirendészetet egy telefonáló értesítette, hogy holttest lebeg a vízen a híd közelében. Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese elmondta, a 23 éves, hévízgyörki fiatalember csuklóján a Sziget nulladik napjára érvényes karszalag volt. Halálát fulladás okozta, azt még vizsgálják, hogy történhetett-e bűncselekmény. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a férfi néhány napja kerülhetett a vízbe.

Minden bizonnyal azt a fiatalambert találták meg aki a hét elején, a Szigetről a belváros felé közlekedő hajójáratról ugrott a vízbe. A hajó üzemeltetője akkor értesítette az ügyeletes vízirendőr-szolgálatot, és segítséget kért a Sziget biztonsági ügyeletétől is, azonban a Dunába ugrott fiatalt senki sem találta meg.

Mivel az esetet a sajtóban összefüggésbe hozták a rendezvénnyel, a fesztivál PR-főnöke nyilatkozatban reagált szombat este. Marinka Csaba leszögezte: a fiatalember a rendezvényről távozott, mielőtt a baleset történt vele, így a sajnálatos eset csak annyiban hozható összefüggésbe a rendezvénnyel, hogy a fiatalember a baleset előtt járt a Szigeten. Marinka hozzátette: "Épp elég felelősség majd 400 ezer látogató biztonságos szórakoztatása, ezért méltatlan és félrevezető, ha egy Szigeten kívüli balesetet a fesztivál hírértékét kihasználva összefüggésbe hoznak a rendezvénnyel".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport