Rálőttek egy rendőrre egy airsoft pisztollyal

2010.09.13. 13:28
Airsoft pisztollyal lőttek rá egy forgalomirányító rendőrre Pécsen, a rendőr nem sérült meg, a támadót elfogták. Elrendelték a nyomozást az ügyben.

Rálőttek egy rendőrre vasárnap egy műanyag lövedékeket kilövő, úgynevezett airsoft pisztollyal Pécsen. Az ügyben eljáró Baranya Megyei Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt elrendelte a nyomozást. A lövést egy komlói fiatal adta le, a rendőr nem sérült meg.

A zsaruk.hu információi szerint a járőr egy haditechnikai bemutató miatt irányította a forgalmat Pécsen, amikor az egyik elhaladó autóból leadták rá a lövést. A tettes úgynevezett airsoft pisztolyt használt, amely ránézésre megszólalásig hasonlít a valódi fegyverekhez, és 6-8 milliméter átmérőjű műanyag gömböket lő ki. A tettest Pécstől 15 kilométerre, Mánfán fogták el.

Barabás Béla, az első pécsi haditechnikai bemutató, a Hatejamo sajtófőnöke azt mondta, hogy megdöbbenéssel értesültek az esetről. "Sajnáljuk, hogy éppen a mi rendezvényünk közelében történt. Az esemény szervezői minden biztonsági intézkedést megtettek, de arra nincs ráhatásuk, hogy a bemutató kapuin kívül mi történik" - tette hozzá.

Az airsoft - 6 vagy 8 milliméter átmérőjű műanyag vagy biológiailag lebomló - gömblövedéket kilövő, "alacsony" energiájú légfegyverekkel játszott hobbisport. Fő irányzata egyfajta szimuláció, melyben két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán.