A tanárok tudta nélkül füstöltek a tűzoltók

2010.09.17. 07:07

Füsttel telítődött tanterem miatt kellett kiüríteni a felújított Szigetmonostori általános iskolát. A füstöt a pedagógusok tudta nélkül a tűzoltók okozták egy füstgéppel, hogy kiderüljön, mennyire készültek fel a tanárok egy tűzesetre, illetve mennyit jegyeztek meg a diákok a korábbi tűzriadókon elhangzottakból. A tűzriadó terve, mint végül kiderült, jól működött, csak néhány részleten kell majd finomítani.

Az új tanév kezdetén a jogszabályi kötelezettségen túl a tűzoltók maguk is szükségesnek tartják a tanárok és gyerekek tűzvédelmi ismereteinek felfrissítését. Ezért vittek be a szentendrei tűzoltók titokban, a tanárok tudta nélkül egy füstgépet az iskolába, ahol füsttel árasztottak el egy helyiséget. Hagyták jelezni a riasztót, és mintha valóban tűz volna, a tűzoltóegységek kivonultak a helyszínre.

Az értékelés első részében a tűzoltók kiérkezéséig a pedagógusok önálló tevékenységét értékeltük, második részben következett a tűzoltók gyakorlata és értékelése. A tűzoltók is a helyszín korábbi bejárása és ismerete nélkül láttak munkához. Kiderült, hogy a papíron jól áttekinthető kiürítésnek bizonyos részeit finomítani kell, de a terv legnagyobb részt jól működött - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Beck Mónika, a Szentendrei Tűzoltóság kommunikációs munkatársa.