Újabb két vonaton tilos a dohányzás

2010.09.29. 10:17

Nem lehet dohányozni szeptember 30-tól a Lökösháza és Budapest, illetve a Békéscsaba és Budapest között közlekedő vonatokon sem, miután a MÁV-Start Zrt.-nek a nemzetközi szabályozás változása miatt dohányzásmentessé kell tennie a belföldi forgalomban is részt vevő úgynevezett RIC jeles szerelvényeket.

A MÁV közleménye szerint a vasúti kocsik nemzetközi forgalomban való részvételének feltételeit, legfontosabb előírásait a RIC szabályzat rögzíti. E határozat augusztus 1-jén életbe lépett módosítása tartalmazza, hogy a nemzetközi forgalomra alkalmas, úgynevezett RIC jeles vasúti személyszállító járművek csak nemdohányzóként közlekedhetnek. A nemzetközi szabályzat előírásának való megfelelést a Nemzetközi Vasúti Egyesülés (UIC) mind a 196 tagjának, így a MÁV-nak is biztosítani kell, legkésőbb szeptember 30-ig.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!