Őrizetbe vettek három magyar emberkereskedőt Kanadában

2010.10.13. 15:21 Módosítva: 2010.10.13. 15:22

Rendőrkézre került a Magyarországról legalább tizenkilenc embert Kanadába csábító és ott rabszolgaként dolgoztató, tíztagú hamiltoni család három tagja, jelentette a Toronto Sun.

A 48 éves D. Ferencet szombaton vették őrizetbe, felesége, a 40 éves K. Gyöngyi és fia, a 20 éves ifjabb D. Ferenc hétfőn adta fel magát. Az emberkereskedelemmel vádolt három ember óvadéki tárgyalását szerdán tartják meg.

A koronaügyész ellenzi, hogy a D. család tagjait szabadlábra helyezzék, mert úgy véli, hogy fennáll a szökés veszélye. Az emberkereskedő csoport hét másik tagját továbbra is körözik. A rendőrség feltételezése szerint a vádlottak Magyarországra távozhattak.

Az Ontario állambeli Hamiltonban letelepedett család tíz tagjából kilencet egyéb bűncselekmények mellett emberkereskedelemmel vádolnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!