Ál-nyugdíjfolyósító lopott 500 ezer forintot

2010.10.16. 12:06

Nyugdíjfolyósító alkalmazottjának adta ki magát egy ismeretlen férfi pénteken, így lopott el 500 ezer forintot egy idős szegedi házaspártól. A férfi azzal az ürüggyel jutott be a lakásába, hogy a nyugdíjszelvényeit szeretné ellenőrizni, mondta Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfi azt mondta az idős embernek, hogy a nyugdíjfolyósítótól jött, és azért ellenőrzi a szelvényeit, hogy mindent pontosan utalnak-e neki. A ház tulajdonosa nem fogott gyanút és beengedte az idegent, aki nagyon udvarias és előzékeny volt. A férfi kérésére a házigazda megmutatta papírjait, de a tolvaj eközben meglátta a megtakarított pénzének rejtekhelyét is. Elterelte a nyugdíjas figyelmét és közel félmillió forintot lopott el, majd sietve. A házigazda csak azután vette észre, hogy meglopták, miután a papírjait visszarakta a szekrényébe.

A rendőrség újra figyelmeztet mindenkit, hogy ne engedjenek idegeneket a lakásukba, vagy minden esetben győződjenek meg arról, hogy valóban valamelyik szolgáltató embere kereste meg őt. Kérjenek igazolványt, szükség esetén kérjenek segítséget, azonosítást a hivatkozott cég, vagy szervezettől. Gyanú esetén rögtön értesítsék a rendőrséget.