Tíz év börtönt kapott a csavarhúzós gyilkos

2010.10.27. 13:01
A Tolna Megyei Bíróság bűnösnek találta a tavalyi, kistormási csavarhúzós gyilkosság vádlottját. A férfi DNS-ét megtalálták a gyilkossághoz használt szerszámon. Az ítélet nem jogerős.

Tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a tavaly szeptemberi kistormási csavarhúzós gyilkosság elkövetésével vádolt férfit, az áldozat korábbi munkatársát szerdán a Tolna Megyei Bíróság.

Az áldozat, egy 64 éves helybéli férfi holttestét 2009. szeptember 18-án találták meg Kistormás határában, egy kukoricásban. A saját csavarhúzójával ölték meg. A szakértői vizsgálatok során megtalálták a vádlott DNS-nyomát a gyilkossághoz használt szerszámon. A bíró az ítélethirdetéskor felidézte, hogy a szakértők csak az áldozattól és a vádlottól származó DNS-nyomokat észleltek a szerszámon, harmadik személy jelenlétét kizárták.

A vádlott a gyilkosság elkövetését mind a nyomozás során, mind az ítélethirdetéskor tagadta. A bíróság bűnösnek találta három rendbeli zsarolás bűntettében is, amelyek közül egy kísérleti szakban maradt. A tíz év börtönbüntetésre mellett a férfit hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, továbbá a perköltség megtérítésére kötelezték. A védő felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport