Felüljárónak ment egy daru az M5-ösön

2010.11.05. 10:29

Fennakadt a felüljáróban egy darus teherautó pénteken az M5-ös autópálya örkényi felhajtójánál, a 49-es kilométernél, a Budapest felé vezető oldalon. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a baleset reggel nyolc órakor történt, a jármű 48 éves vezetője feltehetően figyelmetlenségből hagyta nyitva a járműre szerelt darut, amely megrongálta a hidat. Az autópályára betorndarabok szóródtak.

Az autópályát üzemeltető társaság és a hatóság szakemberei a helyszínre érkeztek, vizsgálják a baleset körülményeit és a hídban keletkezett sérüléseket, közölte az AKA Alföld koncessziós Autópálya Zrt.

A főváros felé tartó autósokat jelenleg az 52-es kilométernél leterelik a pályáról, az 5-ös számú főúton Dabas irányába haladva a 43-as kilométernél térhetnek vissza az autópályára, az újhartyáni csomópontnál.

A rendőrség szerint előreláthatóan az autópályán a sérült híd előtt körülbelül 200 méterrel nyitnak meg egy átjárót, és a Budapest felé haladó forgalmat átterelik a jobb oldali  pályatest egy sávjára. A járművezetők a következő terelési lehetőségnél visszatérhetnek a bal oldali pályatestre. Ennek technikai előkészítése jelenleg folyamatban van.

A balesetben nem sérült meg senki, az eset körülményeit a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja.