Nem találják nádfedeles tetők rémét

2010.11.15. 18:09

A nyár közepe óta összesen kilenc nádfedeles házat gyújtott fel valaki a Veszprém megyei Kővágóörsön. A rendőrség tájékoztatása szerint az első tűzeset július 20-án történt. Néhány házban jelentős anyagi kár keletkezett, másoknál sikerült időben megfékezni a lángokat. Az ügyben közveszélyokozás miatt tart az eljárás.

A megyei rendőrség 300 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Akinek értékelhető információi vannak, a tapolcai rendőrkapitányságon vagy a 06-87-412-322-es számon jelentkezhet.

Molnár József, Kővágóörs polgármestere korábban elmondta: a megfigyelések alapján a gyújtogató mindig az elhagyatott nádtetejű házakat vagy használaton kívüli nyaralókat célozza meg.

A falubeliek úgy gondolják, az ismeretlen gyújtogató valószínűleg helybeli, és célja a riadalomkeltés. Esténként a rendőrök, az önkéntes tűzoltók és a polgárőrök mellett gyakran a falubeliek is járőröznek a településen. A település önkormányzata egyébként már korábban 200 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.