Elsült egy vadász puskája, a szomszédba csapódtak a sörétek

2010.12.10. 18:39

Lakásában adott le véletlenül lövést sörétes fegyveréből egy vadász Szombathelyen, a lövedék a szomszédos lakás fürdőszobájának ajtajában állt meg. A vadász elmondása szerint eladáshoz készítette elő a fegyvereit, egy golyós és három sörétes puskát, és eközben sült el az egyik sörétes fegyver, tájékoztatott Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A lövedék keresztülhaladt a vadász lakásának bejárati ajtaján, a lépcsőházon, majd a szemközti szomszéd lakásának bejárati ajtaján, és végül a sörétek a fürdőszoba kitárt ajtajában álltak meg. A Nyugat.hu értesülése szerint az említett lakásban egy huszonéves szombathelyi fiatalember a számítógépe előtt ült. Ha a fürdőszoba ajtaja nincs nyitva, őt találják fejmagasságban a lövedékek.

Kazmar Enikő ezzel kapcsolatban annyit közölt: a lakásban valóban otthon tartózkodtak, de személyi sérülés szerencsére nem történt. Elmondása szerint a vadász az egyik fegyveren "ürítő mozdulatot" hajtott végre, ekkor dördült el a lövés. A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette miatt büntetőeljárást indított, a fegyvereket lefoglalta.