Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Több ezer épületet rongált meg a csütörtöki vihar

2010.12.10. 15:17

A biztosítók becslése szerint a csütörtökön kezdődött viharban 5-6 ezer épület sérült meg, a kiöntött Balaton által okozott károkat is megtérítik ügyfeleiknek a biztosítók.

Az Allianzhoz eddig 70 kárbejelentés érkezett, mintegy 5,2 millió forint értékben. Annak ellenére, hogy a hírekben a Balaton-felvidék szerepelt leggyakrabban  a károk helyszíneként, ennél a biztosítónál több kárt jelentettek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből. A legtipikusabbak az 50 ezer forint körüli tetőkárok. A Generali Providenciához csütörtök óta 531 lakás- és épület kárbejelentés érkezett, melyből 39 eset (7,3 százalék) a vihar okozta kár.

A vihar miatt a Balaton vize több ingatlant is elöntött, a Generali és az Allianz biztosítók a náluk biztosítással rendelkezők számára megtérítik az így keletkezett - vihar okozta - károkat. Mivel az elöntött területek nagy részén nyaralók vannak, a tulajdonosok a károkat várhatóan csak később jelentik be a biztosítóknak.

Az Aegon Biztosító kárszakértőket csoportosított át Nyugat-Dunántúlra, de eddig még nem összesítettek a csütörtök óta bekövetkezett károkat. A biztosító azt közölte, hogy 100 ezer forintig - egyszerűsített eljárásban - kifizetik a telefonon bejeltett károkat.