Lefejezett holttesteket találtak egy mexikói városban

2010.12.13. 00:18

Lefejezett holttesteket találtak egy mexikói városban Guerrero államban szombaton - közölte a helyi rendőrség. A három megcsonkított holttestre az Acapulco-Pinotepa Nacional autópálya egyik hídja mellett bukkantak rá, s a három fiatal férfinak a kezét is levágták.

Az első vizsgálatok szerint lőtt seb nem volt rajtuk, így a rendőrség azt feltételezi, hogy haláluk oka a lefejezés volt. A holttestek mellett egy üzenetet is hagytak a kegyetlen gyilkosságok elkövetői, de ennek tartalmáról egyelőre nem közölt semmit a rendőrség.

A mexikói erők ugyancsak Guerrero államban, az Iguala-Chilpancingo autópálya mellett további négy holttestet találtak: a 20 és 35 év közötti, összekötözött kezű férfiakkal lőfegyverrel végeztek az ismeretlen tettesek, akik valósággal szitává lőtték áldozataikat. Itt is hagytak két fenyegető tartalmú üzenetet a gyilkosok.

Mexikóban hosszú idő óta brutális háború zajlik az egymással rivalizáló kábítószerkartellek között. Az ország északi részén ezek a bandák az Egyesült Államokba vezető csempészutakért folytatnak küzdelmet egymással. A 2006 decemberében hivatalba lépett Felipe Calderón elnök átfogó offenzívát hirdetett a drogkereskedők ellen, és ennek keretében több mint 50 ezer katonát vezényelt az utcákra, a rendőrség megerősítésére. A jelenlegi elnök hivatalba lépése óta a mexikói drogháborúban több mint 30 ezer ember vesztette életét.