Illegális pókerterem bukott le Miskolcon

2010.12.23. 11:08

Újabb illegális pókerterem létezésére derült fény, ezúttal Miskolcon. A rendőrök a helyszínen bizonyítékokat foglaltak le, és felvették a tanúvallomásokat.

Az APEH az akciót kedden, késő este tartotta. Az adóhatóság emberei a miskolci rendőrökkel közösen csaptak le a pókerteremben. Mint kiderült, a kártyabarlangban úgynevezett "cash game" formában, minimálisan 20 ezer forint értékű zseton vásárlásával lehetett pókerezni, a játékosokat sms-ben értesítették.

Az elmúlt időszakban több pókerteremben is razziáztak a hatóságok. December elején négy embert állítottak elő a rendőrök Budapesten egy belvárosi pókerklubból tiltott szerencsejáték szervezése vétség gyanúja miatt. November elején a III. kerületben volt akció, akkor 11 embert állítottak elő, közülük egy embert gyanúsítottként hallgattak ki. Rajtuk kívül majdnem száz embert hallgattak meg tanúként az ügyben.

Ugyancsak novemberben, egy fővárosi bevásárlóközpontban is lecsaptak a hatóságok, az ellenőrzést engedély nélküli szerencsejáték szervezése miatt tartották, meghallgatták az ott lévőket és eszközöket foglaltak le.

Októberben is tartottak Miskolcon akciót, a házkutatás eredményeként a rendőrség akkor több pakli kártyát, zsetonokat, játékoslistát, számítástechnikai eszközt lefoglalt, 12 játékost és szervezőt pedig előállított.