A búvárok megtalálták a vízbe borult visontai gépkezelő holttestét

2010.12.31. 14:26
Vízzel teli munkagödörbe esett egy lánctalpas munkagép az éjjel a Mátrai Erőmű visontai bányaterületén, a kezelő holttestét délután találták meg a búvár mentők.

A búvárok megtalálták annak a férfinak a holttestét, aki a munkagépével az éjszaka egy vízzel teli árokba csúszott Visontán - mondta Tóth József őrnagy, a gyöngyösi tűzoltóság parancsnoka pénteken.

Egy külső vállalkozás dolgozóját érte a baleset hajnali egy órakor a Mátrai Erőmű Zrt. visontai bányaterületén. A lánctalpas géppel egy a bányavíz összegyűjtésére szolgáló árokba csúszott, a munkagép a vezetőfülkével lefelé, a mederben állt meg.

A gyöngyösi tűzoltókat 8 óra 20 perckor értesítették a balesetről. A Mátrai Erőmű szakemberei mellett egy szerkocsival a gyöngyösi tűzoltók is a helyszínen voltak. A tetejére fordult munkagép átvizsgálásához Budapestről kellett búvárokat hívni.

A víz alatti keresést dél körül kezdték meg, és 15 óra előtt néhány perccel a speciális búvárcsapat tagjai megtalálták a gépkezelő férfi holttestét; személyi adatairól nem áll rendelkezésre információ.     Kocsis Irén Mária alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte: a vizsgálat még folyik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport