Vesztegetni akart a részeg sofőr

2010.12.31. 17:18

Ittas vezető próbálta megvesztegetni a rendőröket péntek hajnalban a VIII. kerületben - közölte a BRFK a rendőrség honlapján. A rendőrök péntek hajnalban a József körúton látták, hogy a Kölcsey utcából nagy sebességgel, kisodródva kanyarodik ki egy személygépkocsi. Az autót megállították, és a sofőrt, valamint utasát igazoltatták. Mindkét férfi láthatóan ittas volt, a sofőr dülöngélve szállt ki, elismerte, hogy alkoholt fogyasztott, és azt mondta, semmilyen irata nincs. A helyszínen az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

Az autó utasa, a sofőr láthatóan szintén ittas bátyja másképp akarta "elintézni az ügyet"; ötezer, majd tízezer forintot ajánlott fel, illetve azt mondta, hogy "majd megalkuszunk". A rendőrök visszautasították a felajánlást, és közölték, hogy előállítják őket. Az utas a többszöri rendőri felszólítás ellenére sem volt hajlandó igazolni magát, folyamatosan kiabált, fenyegetőzött, szitkozódott, és köpködte a rendőröket.

A két férfit a rendőrök előállították a VIII. kerületi rendőrkapitányságra. A sofőr vezetői engedélyét bevonták, továbbá megállapították, hogy autójának műszaki érvényessége 2010. február 28-án lejárt. A 27 éves férfi ellen ittas járművezetés, valamint vesztegetés gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást. A 30 éves utas ellen vesztegetés és hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tettek feljelentést - áll a közleményben.