Kolumbiai drogkartell román tagjait fogták el

2011.01.14. 15:42
Ecuadorból csempészett kábítószert Romániába egy kolumbiai kartell irányításával az a két férfi, akiket őrizetbe vett a román rendőrség.

Kokaincsempészet és a kolumbiai drogkartellel fenntartott kapcsolat gyanújával őrizetbe vettek két férfit Romániában.

Nadolu Constantin és Iosif Catalin Ecuadorból vittek be kokaint Romániába, egy Kolumbiából irányított hálózat tagjaiként. A román ügyészség bejelentése szerint a két román férfi a kolumbiai Medellinben lévő egyik drogkartell irányításával csempészett kábítószert.

"A hálózatot a medellini szervezet két főnöke, Miguel és Victor Mejia Munera testvérpár irányítják" - közölte a román ügyészség.

A két román férfi csempészútvonala az ecuadori Guayaquil és a romániai Konstanca között volt a spanyolországi Algecirason keresztül.

A román hatóságok szerint a két románnak volt egy kolumbiai bűntársa, Victor Manuel Porto Sanchez, akit gyilkossággal is gyanúsítanak, de az ő hollétéről nincs hír.

A román ügyészség bejelentése szerint a két román férfi elfogásában segített, hogy együttműködnek a DEA nevű amerikai drogellenes hatósággal, valamint a spanyol, az olasz és az ecuadori rendőrséggel.