Drogozásra kényszerítettek egy diákot Salgótarjánban

2011.01.18. 14:52

Marihuánás cigaretta elszívására kényszerítettek diáktársai egy fiút egy salgótarjáni középiskolában; az ügyben öt iskolás ellen indítottak nyomozást - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden. Dankóné Nagy Éva elmondta: a tanulót a mosdóban kényszerítették társai a drogozásra. A fiú nemsokára rosszul lett, tanárai hívtak hozzá orvosi segítséget, majd a gyereket kórházba vitték. Az esetet a középiskola igazgatója jelentette a rendőrségen.

A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrök már megállapították, hogy a diákok egy iskolatársuktól vásárolták a kábítószert, egy szintén ott tanuló közvetítő útján. A salgótarjáni iskolát egy időre lezárták és kutyákkal átvizsgálták, de több kábítószert már nem találtak.

Öt fiatalkorút előállítottak, az ügyben kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt indított nyomozást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya. A diákok kihallgatása jelenleg is tart, a nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség az esetről nem közölt további információkat.f