Megszüntették a nyomozást a várongi gyilkosság ügyében

2011.01.18. 15:40

A gyanúsított halála miatt megszüntette a nyomozást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Várongon 2009-ben történt gyilkosság ügyében; a jogerős határozat szerint a férfit az élettársa ölhette meg, akinek a holttestét később a leégett házban találták meg, közölte a főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője kedden.

Várongon 2009. október 17-ére virradóra leégett egy Mező utcai családi ház. Az épületben megtalálták a felismerhetetlenségig összeégett, 50 éves nőt, akit később DNS-vizsgálattal azonosítottak, a ház udvarán pedig 67 éves élettársának a holtteste feküdt, akiről már akkor megállapítható volt, hogy gyilkosság áldozata lett, mondta Máté Dezső alezredes.

A múlt év végén lezárult eljárás során kizárták azt, hogy harmadik személynek szerepe volt a bűncselekményben. A szakértői vizsgálatok igazolták, hogy a tűz terjedése érdekében égésgyorsító anyagot - benzint, hígítót - használtak, a házat pedig belülről zárták be. Az is bebizonyosodott, hogy a férfi nem okozhatta magának sérülését, valószínűleg hátulról vágták el a torkát.

A feltételezések szerint a két ember közötti konfliktus vezetett a gyilkossághoz: a nő - aki a nyomozás adatai alapján korábban már utalt arra, hogy megöli élettársát és felgyújtja házát - valószínűleg a házban végzett a férfival, majd az udvarra húzta a holttestet és magára gyújtotta az épületet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport