Jolán
7 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Önbíráskodással gyanúsított gázait fogtak el a rendőrök

2011.02.19. 14:38

Elfogtak egy önbíráskodással gyanúsított, 35 éves, gázai születésű hontalan férfit a rendőrök a II. kerületben - közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a férfi tavaly év végén és ez év elején többször megfenyegetett egy Magyarországon élő külföldit, felszólította, hogy fizessen neki pontosan meg nem határozott összegű pénzt - mindezt egy korábbi tartozására hivatkozva. A fenyegetéseket - amelyekben a sértett megölését, bántalmazását helyezte kilátásba - a gyanúsított részben sms-ben küldte.

A sértett korábban nagy értékű terepjárót adott kölcsön a gyanúsítottnak azzal, hogy a járművet részletekben megvásárolja, majd tovább fizeti a banki törlesztő részleteket. A sértett azonban ezeket a feltételeket nem teljesítette, sőt jelentős összegű szabálysértési bírságot halmozott fel.

A gázai születésű férfit csütörtök reggel a II. kerületi bérelt lakásában fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai és a Pest megyei nyomozók. A házkutatás során egyebek mellett pisztolyt és okiratokat foglaltak le. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A közlemény szerint a férfi ellen embercsempészet, lopás és pénzhamisítás miatt több büntetőeljárás is folyik.