A neten árulta a szajrét

2011.03.02. 16:13

Az interneten kínálta eladásra a munkahelyéről ellopott mintegy nyolcmillió forint értékű alkatrészt egy szabadegyházai férfi, közölte a rendőrség.

A szerszámgépgyártásnál használatos robotgépekhez, valamint az elektromos kerékpárok motorjához szükséges alkatrészek összeszerelésével foglalkozó dunaújvárosi cég figyelmét németországi partnere hívta fel arra, hogy egy magyar internetes oldalon hirdetik azokat az alkatrészeket, amelyeket kizárólag ők forgalmaznak.

A dunaújvárosi cég ezután vette észre, hogy több millió forintos hiánya van. A tavaly decemberben történt feljelentését követően a dunaújvárosi rendőrkapitányság nyomozói a hirdetésnél megadott telefonszám, illetve a feladó IP-címe alapján ezen a héten megtalálták az elkövetőt.

Az internetes portálon megadott telefonszám a férfi élettársáé volt. A 31 éves munkahelyi tolvaj lakásában a házkutatás során a cégtől ellopott összes alkatrészt megtalálták. A férfi először csak részben ismerte el a lopásokat, később részletes beismerő vallomást tett.